Mąka Typ 00

Description

Tatarak (Acorus calamus L.)Jest to bylina z rodziny Obrazkowatych (Araceae), pochodząca z Azji Środkowej, skąd przeniesiona została do Europy. W Polsce występuje nad brzegami wód stojących i na moczarach. Zbiera się kłącze – Rhizoma Calami (długie, walcowate, podwodne) od wiosny do jesieni. Surowce suszy się w temp. do 40o C, przy czym kłącza zalecam pokroić i wysuszyć w otwartym piekarniku ogrzanym do temp. 60o C.W Polsce tatarak jest już wymieniany w piśmiennictwie średniowiecznym pod nazwami tatarskie ziele, czasem tatarski korzeń, a to dlatego, że przybył do kraju z Tatarami. Inne nazwy ludowe to szuwar, łabuzie, ajer, sasyna, kalmus.Numer partii/ Najlepiej spożyć przed – znajdują się na opakowaniu produktu.Przechowywać w temperaturze pokojowej, w szczelnym opakowaniu, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Zdrowa żywność

zdrobnienie winogrona, kawa z bogiem, lalki harrego pottera, facyliowy, maka pelnoziarnista, ile rolek sushi z 500g ryżu, przedszkole od 2 lat, mel robbins, pestki dyni gdzie kupić, zniszcz mnie anna langner, babysteos, liść lipa

yyyyy