cukier waniliowy – Delikatesy
Description
GRIZLY Proszek kakaowy BIO 500 g Klasyfikacja administracyjna: ziarna kakaowe Skład: proszek kakaowy * 100% * CZ-BIO-003 produkt rolnictwa ekologicznego Kraj pochodzenia: Dominikana, Peru, Afryka, Holandia Przechowywanie: przechowywać w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Opakowanie: Opakowanie PP do wielokrotnego zamykania lub próżniowe opakowanie PP (podczas transportu do opakowania może dostać się powietrze, co nie wpłynie na jakość) Cechy i zalety: Proszek jest wytwarzany z prażonych ziaren kakaowych o zawartości tłuszczu 10-12%. Nie jest alkalizowany. Proszek kakaowy jest wytwarzany z nasion owoców drzewa kakaowego (Theobroma Cacao lub potrawa bogów). Drzewa kakaowe były uprawiane w starożytnych Aztekach i Majach, dziś są uprawiane w tropikach na całym świecie. Proszek z ziaren kakaowych dostarcza organizmowi magnezu, wapnia, żelaza, potasu, miedzi, cynku i manganu, a także witamin z grupy B, witaminy C i E. Nieprażone kakao jest najbogatszym w naturze źródłem organicznej siarki. Znajdziemy również neuroprzekaźniki – dopaminę, serotoninę, argininę i anandamid – substancje oddziałujące na układ nerwowy. Wreszcie docenisz dużą ilość przeciwutleniaczy. Żywność ekologiczna zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, co zapewnia jej jakość i umożliwia noszenie tego znaku. Ich biologiczną jakość docenią zwłaszcza osoby zainteresowane rolnictwem ekologicznym i zrównoważonym systemem rolniczym. Sposób użycia: Proszek kakaowy można wykorzystać do pieczenia, można go dodać do smoothie, jogurtu lub mleka roślinnego Proszek kakaowy BIO jest źródłem magnezu i innych minerałów, takich jak żelazo, cynk, miedź, potas. Zawiera również witaminy, błonnik i szeroką gamę przeciwutleniaczy.
Zdrowa żywność
co na odparzenia u dzieci, zdrowa żywność sklep internetowy, iza kuna książki, jak to napisać, jak wytresować smoka 5
yyyyy