Pasieka Dębowa Migdały w miodzie 200g

19,10

Description

Miód i migdały. Migdały zawierają znaczną ilość witamin B1 i PP oraz potas, które to składniki usprawniają funkcje mózgu – zapewniając lepszą pamięć i koncentrację. Migdały posiadają właściwości antynowotworowe, są bogatym źródłem witaminy E i magnezu. Poleca się je w diecie wegetariańskiej. Wpływają dobroczynnie na schorzenia układu moczowego (kamienie nerkowe, zwężenie cewki moczowej), dróg żółciowych oraz przy zaparciach. Olej w nich zawarty zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, które obniżają poziom cholesterolu we krwi. Zawartość witaminy E, będącej przeciwutleniaczem, czyni z nich element zapobiegający po­wstawaniu wolnych rodników i dlatego chronią przed miażdżycą, zawałem serca, nowotworami, udarem mózgu i przedwczesnym starzeniem się. Stosuje się je przy chorobach skóry i słabych włosach. Dlatego produkt ten powinien na stale wpisać się do jadłospisu wszystkich naprawdę poważnie dbających o swoje zdrowie. Migdały zawierają również dużo białka – około 20g/100g produktu, dlatego zalecane są w diecie wegetariańskiej. Ze względu na te właściwości poleca się spożywanie migdałów w umiarkowanych ilościach w diecie stosowanej w profilaktyce zawału serca. Migdałowiec na Bliskim Wschodzie kwitnie jako jedno z pierwszych drzew, będąc zapowiedzią nadchodzącej wiosny. Ależ tego dużo- trzeba schrupać kilka migdałków, żeby wszystko zapamiętać…Skład: Miód pszczeli, migdałyMasa netto: 200g

Bakalie

płyn do baniek fru blu, czekolada gorzka skład, snajper wchodzi pierwszy, pierwiastki życia, tygrysia, chyłka tom 6, waniliowy cukier, ramen skladniki, kolorowe żabki, paco rabanne ultrared, przejedzenie skutki, świnka peppa poduszka, przekąski ze sklepu, trylogia metro, baza pod makijaż przeciwzmarszczkowa, mąka gryczana niepalona, lovely róż kolory, zbigniew ciekanowski

yyyyy