Description
Quinoa należy do niecodziennych roślin wytwarzających nasiona, które są niezwykle bogate w skrobie. Nasiona pochodzą z Ameryki Południowej głównie z okazji Peru oraz Boliwii. Dzięki bogatej kompozycji aminokwasów wspomaga ogólne działanie organizmu. Walory zdrowotne produktu Quinoa czarna Bio Komosa ryżowa 250g BIO Planet stanowią idealne odwzorowanie zaleceń żywieniowych światowej organizacji zdrowia (WHO). Quinoa jest cennym źródłem lizyny, która stanowi niezbędny składnik budowy w procesie kształtowania się całego układu kostnego oraz mięśniowego wśród dzieci i młodzieży. Lizyna należy do jednej z wielu substancji, która nie jest syntetyzowana w procesach naszego organizmu, tak więc musi być ona dostarczana z zewnątrz przez zbilansowaną dietę.Dodatkową istotną cechą tego produktu jest brak glutenu co umożliwia wprowadzenie tego produktu do specjalistycznych diet żywieniowych. Komosa czarna jest rodzajem najbardziej chrupkim charakteryzującym się ciekawym wyglądem wizualnym jak i nutką orzechowego aromatu w smaku. Ziarna Quinoa stanowią idealny dodatkowy składnik wszelkiego rodzaju kasz oraz zup. Produkt ten niewątpliwie urozmaici codzienny jadłospis dostarczając nowych doznań smakowych i wspomoże ogólną pracę organizmu.Składniki: quinoa czarna (komosa ryżowa)* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).Wartość odżywcza w 100g:Wartość energetyczna – 357 kcal (1506 kJ) kJ / kcaltłuszcz – 5.00 gwęglowodany – 60.80 g białko – 13.80 gMoże zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.Produkt: Wegetariański, WegańskiKraj producenta: PolskaKraj pochodzenia składników: Boliwia
Kasza
to jest chemia 1 zakres rozszerzony, lego friends centrum handlowe 2021, pampers premium care pants 6, biotyna naturalna, migdaly w czekoladzie, woda z ogórków kiszonych właściwości, rewolwer kowbojski, pomelo i przeciwieństwa, egipski faraon, eugenol właściwości
yyyyy